webmto
 
 
 
PREZENTARE
· Noutati
· Sebamed
· Istoric


Produse de curatare fara sapun

Datorita unei experiente cruciale la Clinica de Dermatologie a Universitatii din Bonn, Prof. dr. Heinz Maurer a creat in 1952 o noua piata: produsele de ingrijire medicala a pielii. Descoperirea faptului ca suprafata pielii este putin acida si se autoprotejeaza de influentele daunatoare externe, deshidratare, germeni, bacterii etc. prin asa-numitul strat acid protector a fost pentru Prof. dr. Heinz Maurer inceputul unei lungi cercetari pentru un produs de curatare care sa poate fi adaptat la valoarea fiziologica a pH-ului de 5.5 a pielii sanatoase.

Prin crearea acestui produs Prof. dr. Heinz Maurer a initiat o schimbare radicala in modul de spalare si curatare a pielii omului, de-a lungul intregii lumi in urma cu mai bine de 30 de ani. In dermatologie, introducerea sebamed a rasturnat interzicerea spalarii in timpul tratamentului multor boli de piele. Prin gama de produse sebamed Prof. dr. H. Maurer este pionierul absolut al acestei piete in valoare de aproximativ 400 milioane marci germane. In Boppard Bad-Salzig Prof. Dr. Maurer conduce una dintre cele mai mari firme de familie din Germania cu autonomie financiara absoluta.


Experienta cruciala: Interzicerea spalarii

Pe cand era angajat ca medic rezident intre anii 1950 si 1953 Dr. Heinz Maurer a lucrat la Clinica de Dermatologie a Universitatii din Bonn. Acolo a trait experiente remarcante. Tanarul doctor a vazut cum sufera pacientii cu eczema acuta datorita faptului ca nu sunt lasati sa se spele. Spalarea cu apa si sapun obisnuit irita pielea afectata si de aceea erau interzise. Aceasta restrictie cu privire la spalare facea situatia de nesuportat atat pentru pacienti cat si pentru personalul medical.


Inceputuri si consecinte

Cercetarile proprii asupra fiziologiei pielii, ca si studiile conduse in America ii indicau dr. Maurer ca trebuie sa existe o alternativa a sapunului care sa nu fie daunatoare pielii. Dr. med. Maurer si doctorul rezident senior au profitat de absenta directorului clinicii pentru a incepe un test de spalare initiala folosind un produs care nu continea sapun. Succesul medical a dovedit ca presupunerea sa a fost corecta. Pielea pacientului bolnav de eczema a rezistat fara sa se irite in urma spalarii si s-a dovedit ca terapia a fost mult mai eficienta decat inainte. Acest experiment efectuat impotriva vointei directorului clinicii a avut consecinte serioase asupra ambilor medici. Doctorul rezident senior a fost demis si Dr. Maurer transferat. Aceasta a pus capat visului unei cariere universitare a tanarului doctor. Desi transferat in mediu industrial, doctorul nu a abandonat ideea unui substituent pentru sapun cu valoare acida a pH-ului.


2000 de ani de spalare incorecta

In 1953 Prof. dr. H. Maurer a ajuns in pozitia de director al departamentului R&D la Rel-Werke, compania fratelui sau, Willi Maurer. Acolo si-a continuat studiile asupra curatarii delicate a pielii fara a distruge stratul acid protector biologic.
In 1957 Prof. dr. Heinz Maurer a reusit sa realizeze conceptul sau. Primul produs de curatare fara sapun a fost introdus in productie, un produs bazat pe tenside care se potrivea cu valoarea fiziologica usor acida de 5.5 a pH-ului pielii. Prof. dr. Heinz Maurer a facut afirmatia provocatoare catre profesionistii din medicina precum ca "oamenii nu s-au spalat corect timp de 2000 ani". In 1967 doctorul a fondat Sebamat Chemie GmbH si a produs primele produse sebamed. Ideile dr. Maurer asupra produselor medicale au fost larg acceptate de farmacii si aprobata pe deplin de dermatologi. Noua piata pentru ingrijirea medicala a pielii a fost deschisa de catre sebamed. Ideea a fost imediat copiata. Asa zise produse "cu pH neutru" au aparut pe piata si au cauzat confuzie: valoarea pH-ului acestora depaseste 5.5 si nu este potrivita stratului acid protector al pielii sanatoase. Micul intreprinzator a porni o afacere mare - si a castigat.


sebamed - testat dermatologic, confirmat stiintific

Primul produs de curatare sebamed a evoluat intr-un program complet de ingrijire a pielii, care cuprinde in prezent peste 50 produse diferite si este vandut cu succes in peste 60 tari. Gama este extinsa in mod constant. In afara de produsele de curatare sebamed, liniile de ingrijire speciala a pielii sensibile, a pielii delicate a copiilor sau a pielii stresate - toate produsele sunt bazate pe conceptul de stabilizare a stratului acid protector natural al pielii folosind valoarea pH-ului de 5.5.
Peste 70 studii stiintifice au confirmat filozofia produselor sebamed: produsele de ingrijire si curatare cu pH 5.5 mentin pielea sanatoasa.
Calitate prin cercetare.
ADV

Actiuni stiintifice cu participarea Rofarma

- Conferinta Nationala de Dermatologie, Brasov, 12 - 15 Noiembrie 2009

- A XIII-a Conferinta organizata de Asociatia Dermatologilor Transilvani, Cluj- Napoca 30- 31 mai 2008

- Conferinta de Dermatologie "Zilele Gh. Nastase" organizata de Societatea Romana de Dermatologie filiala Iasi, Iasi 15- 16 mai 2008

- Conferinta Nationala de Dermatologie, Sinaia 31 octombrie - 3 noiembrie 2007

- BABYEXPO, Salonul dedicat nou-nascutului, copiilor intre 0-5 ani, viitoarelor mamici,si tinerilor parinti
Cluj, 7-9 Iunie, 2007

- Zilele "Gh. Nastase" coferinta de dermatologie pe zona Moldovei, Iasi, 31 Mai - 1 Iunie

- BABYEXPO, Salonul dedicat nou-nascutului, copiilor intre 0-5 ani, viitoarelor mamici,si tinerilor parinti
Brasov, 24-26 Mai, 2007

- BABYEXPO, Salonul dedicat nou-nascutului, copiilor intre 0-5 ani, viitoarelor mamici,si tinerilor parinti
Bucuresti, 23-25 Martie, 2007

- AL IX-lea CONGRES NATIONAL DE DERMATOLOGIE CU PARTICIPARE INTERNATIONALA
BUCURESTI, ROMANIA,01-04 noiembrie, 2006

- Conferinta Nationala de Dermatologie organizata de Societatea Romana de Dermatologie- Gura Humorului 21-24 septembrie 2005

- Al XI-lea Simpozion organizat de Asociatia dermatologilor transilvani - Cluj-Napoca 27-28 aprilie 2006
- Conferinta de dermatologie "Zilele Gh. Nastase" Iasi 11-12 mai 2006